Sarajevo: Isplaćene naknade dobrovoljcima za čišćenje snijega

U prostorijama Općine Centar od 7. marta počele su isplate naknada za dobrovoljce koji su učestvovali u akcijama čišćenja saobraćajnica zbog velikih snježnih padavina od 4. do 22. februara. Po nalogu načelnika Dževada Bećirevića, u to vrijeme dodatno su angažirani dobrovoljci za koje je osim hrane planirana i dnevnica za rad u iznosu od 50 KM, odnosno 6,25 KM po satu.

Tako je iz općinskog budžeta za 239 ljudi isplaćeno nešto više od 41.000 KM za njihovo učešće u aktivnostima Štaba CZ tokom vanrednog stanja.

Angažirani dobrovoljci su bili raspoređeni kao mobilni timovi po mjesnim štabovima civilne zaštite na uklanjanju snijega sa saobraćajnica i pješačkih komunikacija, kao i s krovova objekata od javnog značaja, ambulanti porodične medicine, vrtića, škola…

Također su učestvovali u akcijama dostavljanja na kućnu adresu hrane za stare i iznemogle osobe te neophodnih lijekova za hronične bolesnike kojima su tom prilikom očistili prilaze do domova, saopćeno je iz Službe za informiranje Općine Centar.

(VisokoIN/Fena)