Sarajevo: Muškarac verbalno napao mlade djevojke jer hodaju u šorcu za ramazan

Muškarac, pripadnik vehabijskog pokreta, jučer je, usred bijela dana, na ulici verbalno napao dvije mlade Sarajke, zbog toga što hodaju u šorcu za ramazan.

Jedna od napadnutih djevojaka, koja će za nekoliko mjeseci napuniti 18 godina, ispričala je za Klix.ba kako je bila zaprepaštena ovim napadom. Ona je ovih dana došla iz Njemačke u Sarajevo kako bi nekoliko dana provela kod rodbine.

“Krenula sam jučer oko 19:30 sati sa drugaricom u grad, kada se ispred nas, u blizini bolnice Koševo, zaustavio automobil, čiji je vozač otvorio prozor. Pomislila sam kako želi pitati za neku ulicu, ali nas je umjesto toga čovjek sa dugom bradom, očito se radilo o vehabiji, upitao znamo li da je ramazan i kako možemo hodati u šorcu. Osim šorca na sebi smo imale poprilično ‘zatvorene’ košulje i ni po čemu se posebno nismo isticale”, kazala je ova djevojka, čiji identitet je poznat redakciji, za Klix.ba.

Djevojke su nakon ove primjedbe krenule dalje od automobila, ali je on krenuo za njima i zaustavio se nasred raskrsnice te počeo galamiti na njih govoreći kako ih nije stid šetati se tako uz ramazan.

“Otvorio je vrata od automobila i izbacio nogu van krenuvši izaći. Tada je počeo galamiti i nastavio nas ‘kritikovati’. Bilo je tu dosta ljudi i nije nam bilo nimalo prijatno, a, naravno, bile smo i preplašene, posebno jer smo čule da oni znaju biti i agresivniji”, kazala je mlada Sarajka.

Djevojke su obavijestile policiju o ovom događaju, ali im je rečeno da dođu u PS Centar i prijave slučaj, te su odustale strahujući za svoju sigurnost, jer su očekivale da će policija izaći na mjesto događaja i tu napraviti uviđaj, te uzeti izjave.

(VisokoIN/Klix)