Sarajevo na Koševu slavilo protiv Zete

Fudbaleri Sarajeva ostvarili su novu evropsku pobjedu. Bordo tim je u prvoj utakmici trećeg pretkola na prepunom Koševu savladao crnogorsku Zetu sa 2:1. Nije to bilo izdanje kao protiv Levskog, ali dovoljno za pobjedu, a hoće li ona biti dovoljna znat ćemo za sedam dana u Podgorici.

Početak nije donio očekivanu ofanzivu ka golu Zete. Vrijedi izdvojiti samo dvije poluprilike za domaće, prvo je Suljić ubacio u prazan prostor, a zatim je Hadžićev udarac završio preko gola. I onda iz prvog opasnog napada, Sarajevo je povelo u 17. minuti.

Suljić je oduzeo jednu loptu i onda rezantnim udarcem pogodio mrežu Zete za veliko slavlje na Koševu. U 20. minuti sjajno je istrčao Bandović i spriječio opasan napad Crnogoraca.

U 27.minuti sjajna šansa za Sarajevo, ali Brnović zaustavlja udarac Hadžića. Dvije minute kasnije udarac Torlak glavom, neko od gostiju izbija u polje. U 43.minuti semafor pokazuje 2:0. Husejinovićev udarac samo nakratko zaustavlja Brnović, lopta dolazi do Beloševića koji je posprema u mrežu.

I kada se činilo da će se sa 2:0 otići na odmor gosti postižu pogodak. Napravljen je bespotreban prekršaj na nekih 20 metara. Slobodnjak je sjajno izveo Božović i matirao Bandovića.

U drugom dijelu prvu šansu bilježimo u 62.minuti. Belošević je pokušao sa 20 metara, ali je Brnović bio na mjestu. U 66.minuti Hadžić je bio u prodoru, lopta je prošla golmana gostiju, ali niko ga nije pratio.

Od 72. Minute Sarajevo je igralo sa igračem više, jer je isključen Peličić. Do kraja smo gledali pritisak Sarajeva. U 85. minuti sjajno šutira Sesar, ali Brnović sjajno brani.

Dvije minute kasnije je pokušao i Torlak, ali golman je bio na mjestu. Do kraja nije bilo uzbuđenja.

(VisokoIN/SCsport)