-5.5 C
Visoko
20. Januara 2022.

Sarajevo: U KCUS-u otvorena radna mjesta za 24 kandidata

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) objavio je, na osnovu Pravilnika o radu, oglas za prijem u radni odnos 24 uposlenika.

Novi menadžment KCUS-a zatražio je prijem 13 medicinskih sestara za potrebe klinika: endokrinologiju i dijabetes, opću i abdominalnu hirurgiju, anesteziju i reanimaciju, maksilofacijalnu hirurgiju, neurološku, bolesti uha, grla i nosa, onkologiju te za potrebe organizacione jedinice internistička-intenzivna terapija.

KCUS u radni odnos prima i tehničkog sekretara te pet čistačica.

Na određeno vrijeme do povratka zaposlenica s porođajnog odsustva zatražena su dva inžinjera medicinske radiologije, a izražena je potreba i za radnikom na transportu u Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, piše Dnevni avaz.

Damir Aganović, generalni direktor KCUS-a, naglasio je da je potreba za novom radnom snagom izražena zbog toga što su neki zaposlenici na bolovanju.

‘Radi se o prijemu novog kadra zbog bolovanja uposlenika, ali i zbog toga što su nam se pojedini uposlenici penzionisali. Ne radi se o preraspodjeli kadra, jer to ćemo tek raditi kada usvojimo novi plan unutrašnje reorganizacije, ali tek nakon što dobijemo odobrenje Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo’ – naveo je Aganović.

(VisokoIN)

Vezani članci

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

VISOKOIN.COM

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

VISOKOIN.COM

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

VISOKOIN.COM

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

VISOKOIN.COM

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

VISOKOIN.COM

Vlašić i dalje top zimska destinacija u središnjoj Bosni

VISOKOIN.COM

Unesite komentar