Sarajlija obuzdao agresivnog putnika na letu za Toronto

Rođeni Sarajlija, 41-godišnji Aleksandar B. bio je pravi junak leta od Varšave do Toronta, nakon što je sam obuzdao Arapa koji se svađao s putnicima u avionu.

“Neko vrijeme nakon polijetanja, jedan oniži putnik arapskog porijekla počeo je na lošem engleskom jeziku da se svađa sa putnicima. Ubrzo je došla posada aviona da ga umiri, ali je putnik tada postao još agresivniji“, kazao je Aleksandar B., rođeni Sarajlija koji živi u Torontu, a koji se u Kanadu vraćao iz posjete porodici u Srbiji.

Aleksandar je ispričao kako je putnik tada počeo da prijeti posadi aviona, a onda je on odlučio da priđe.

“Prepirka je trajala neko vrijeme, a, kako je galama rasla, ustao sam sa svog mjesta i približio mu se. Tada je počeo da viče kako će svi izginuti, ponašao se kao luđak. Putnici su počeli paničiti. Kako sam bio iza njega, zgrabio sam ga s leđa i nisam ga puštao dok mu stjuarti nisu stavili plastične lisice. Držali su ga tako odvojenog dok nismo sletjeli u Rejkjavik. Nisam se plašio jer sam odmah vidio da je bezopasan”, kazao je Aleksandar srbijanskim medijima.

Zbog sigurnosti putnika avion je prizemljen u Rejkjavik, gdje je agresivni putnik priveden. Ostali putnici su prenoćili na Islandu, a zatim nastavili put ka Torontu.