da block

Sarajlije izbacile revizore iz tramvaja

da block

Građani Sarajeva još uvijek ne mogu da se pomire s činjenicom da su početkom aprila, na osam dana ostali bez javnog gradskog prevoza zbog nelegalnog i nenajavljenog štrajka radnika GRAS-a.

Naime, jutros oko devet sati grupa građana istjerala je revizore iz tramvaja broj 2, koji saobraća na relaciji Čengić Vila – Baščaršija.

Prethodno su revizori od jednog mladića tražili kartu, koju ovaj nije imao. Revizori su zatražili od mladića da izađe iz tramvaja, što je on odbio. Uslijedila je verbalna prepirka, a na stranu mladića stala je grupa građana koja je verbalno napala revizore, javlja Radiosarajevo.ba.

‘Kako vas nije sram. Vi niste vozili osam dana, a imate obraza tražiti karte. Sada mi štrajkujemo’, prenijela je stavove prisutnih u tramvaju jedna Sarajka.

Ona je navela izrazito drsko ponašanje revizora, te istakla kako je jedna revizorka rekla: ‘Eto, neka vas vozi Centrotrans’.

Navodno je bilo i prijetnje da će biti pozvana policija, ali od toga nije bilo ništa, te su revizori na kraju izašli iz tramvaja koji je nastavio voziti.

U Operativnom centru MUP-a rekli su nam da nisu zaprimili pozive vezane za ovaj događaj.