Šarović: Milorade, ne diraj u dan kada odajemo počast vojnicima!

Dodikova izjava u kojoj podržava ideju da se Dan Republike Srpske, umjesto 9. januara slavi 15. februara, kada i Dan državnosti Srbije, vrlo je politički nepromišljena i opasna – istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

„Sama ideja da se Dan Republike ne slavi 9. januara, kada je 1992. Republika Srpska zvanično nastala i proglašena Republikom srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, graniči se sa ludošću jer udara u same temelje Republike Srpske, koja je kao takva potvrđena i Dejtonskim mirovnim sporazumom“ – kazao je Šarović.

On ističe da ova Dodikova izjava direktno vodi ka brisanju istorijskih činjenica iz duše naroda i negira tekovine Otadžbinskog rata koje su postale sastavni dio nacionalnih vrijednosti i tradicije.

„Ovakvom izjavom Dodik je pokazao da mu nije istinski stalo do Republike Srpske i da ima neke skrivene namjere. Jedna od njih bi mogla biti ukidanje 9. januara kao praznika Republike Srpske, što odavno traže Dodikovi koalicioni partneri iz SDA. Očito je da Dodik ovakvim izjavama ispipava puls naroda i pokušava da nađe rješenje kako bi zadovoljio one koji insistiraju na ukidanju“ – naglasio je Šarović i dodao:

„Milorade, ne diraj u dan kad odajemo počast svim našim vojnicima poginulim da bi se Republika Srpska i 9. januar odbranili!“ – zaključio je Šarović.

Vezani članci

Predrag Kojović podnio ostavku u Našoj stranci, Irma Baralija svoju povukla

Visokoin.com

ISPUNJENO OBEĆANJE – ZAHVALA REPUBLICI SRBIJI; Objavljen Javni poziv za turističke vaučere u iznosu od 400.000 KM – “Odmori u Sarajevu”

Visokoin.com

Kad neće Baralija SDP-u se izvinio Kojović

Visokoin.com

Danas u Sarajevu dva protesta

Visokoin.com

Firma Dodikovog zeta dobila poslove vrijedne 415 hiljada KM

VISOKOIN.COM

Upalio se crveni meteoalarm za BiH i Hrvatsku! Sladić: Ovo je izuzetno rijedak događaj, koji je čak i opasan po život

Visokoin.com