Sastanak Vlade FBiH i Kolegija oba doma Parlamenta o budžetu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ministrica finansija FBiH Jelka Milićević najavila je za danas sastanak predstavnika Vlade FBiH i Kolegija oba doma Parlamenta FBiH na kojem će se pokušati približiti stavovi i otkloniti zastoji u Parlamentu u vezi s usvajanjem budžeta za ovu godinu.

Dodala je da je na svim odborima i u svim klubovima poslanika rečeno da je prijedlog budžeta dobar i da zaslužuje podršku u Parlamentu FBiH.

Milićević je jučer na pres-konferenciji u Sarajevu navela da Federacija ima na raspolaganju čitav januar za usvajanje budžeta za 2018. i da to neće biti pitanje koje bi moglo ugroziti nastavak aranžmana s MMF-om.

Federalno ministarstvo finansija izradilo je Budžet Federacije BiH za 2018. u iznosu 2,88 milijardi KM i Zakon o izvršavanju Budžeta FBiH za 2018., koji su dostavljeni u parlamentarnu proceduru.

Taj budžet je najveći budžet Federacije BiH do sada u nominalnom iznosu, uz novinu da su sredstva za kapitalne investicije značajno povećana i iznose 250 mililona KM, što predstavlja oko devet posto budžeta.

Više vijesti