Savjeti za održavanje kose ljeti

U ljetnim danima kosi je potrebna dodatna njega. Iako manje koristimo fen, sunce je jače nego inače pa time i njegov utjecaj na isušivanje kose. Ako si na moru, tvoja kosa je dodatno ugrožena od isušivanja i pucanja, stoga joj moraš dati posebnu pažnju.

Kako održavati sjajnu kosu ljeti?

1. Nahrani je

Maske, regeneratori, balzami i ulja pomoći će u obnavljanju kose. Pažljivo ih utrljaj u tjeme i ostavi da djeluju 10 do 15 minuta a zatim isperi. Regenerator isperi nakon 2 do 3 minute. Za boravak na plaži kosu našpricaj sprejem sa zaštitnim faktorom ili je namaži kremom zasunčanje. Ljeti na kosu također možeš nanijeti mlijeko za tijelo jer vlažnosti i njege u toplim danima nikad dosta.

2. Zaboravi na peglu

U ljetnim mjesecima zaboravi na pegle i električne uvijače za kosu. Pusti kosi da se odmori,ljeto je barem fleksibilno kada je frizura u pitanju. Napravi pletenice, punđe ili pusti prirodno valovitu kosu.

3. Isperi sol

Nakon što završiš s kupanjem u moru, isperi kosu u čistoj vodi, nemoj je šamponirati nakonsvakog kupanja ali nemoj ni ostavljati sol preko noći na kosi jer ona nagriza dlaku i isušuje kosu.

4. Šešir glavu čuva

Zaštiti kosu šeširom kada si na plaži, na ovaj način ćeš zaštiti i lice od štetnog djelovanjasunca.

5. Nakon ljeta-šišanje

Nakon uživanja na moru, koliko se god brinula za svoju kosu ona neće proći potpunoneoštećeno, stoga ošišaj ispucale vrhove nakon ljeta. Redovito šišanje najvažniji je korak u njezi kose.

(VisokoIN)