Savjetnica koju je Trump nazvao “psom”: Neće me ušutkati

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Bivša savjetnica Bijele kuće Omarosa Manigault Newman izjavila je da je američki predsjednik Donald Trump neće “ušutkati”, dok se njena osuda bivšeg šefa pretvorila u moguću pravnu bitku.

U intervjuu za AP, Manigault Newman, koja promoviše svoju novu knjigu o vremenu kada je bila u Trumpovom okruženju, tvrdi da pokušavaju da je spriječe da ispriča svoju priču.

“Neće me zaplašiti Donald Trump”, rekla je u intervjuu američkoj agenciji samo nekoliko sati nakon što su ljudi iz Trumpove kampanje pokrenuli pravni postupak protiv nje zbog navodnog kršenja ugovora.

Govoreći o svojim i stavovima predsjednika, Manigault Newman je rekla da ona prije sve želi da vidi Ameriku ujedinjenu, ne podijeljenu.

“Ne želim da imamo rat među rasama, kao što želi Donald Trump”, rekla je.

Newman (44) je objelodanila snimke razgovora iz Bijele kuće uoči jučerašnjeg objavljivanje svoje knjige “Unhinged: An Insider Account of the Trump White House”.

“Rasista”, “netolerantan”, “ženomrzac”, riječi su koje ona upotrebljava kada u knjizi govori o Trumpu, za koga kaže da nije sposoban da obavlja predsejdničku funkciju.

U svojim posljednjim odgovorima Manigault Newman na Twitteru, Trump je bivšu savjetnicu nazvao “ludom” i “psom”.

Trump je napisao i da je njegov “šef kabineta John Kelly dobro uradio kada je brzo otpustio tog psa”.

Prethodno je Trump reagovao na optužbe iznijete u knjizi “Unhinged” koje se odnose na njegovu navodnu upotrebu pogrdne riječi za Afroamerikance (nigger). Snimci Manigault Newman to navodno dokazuju.

“Nemam tu riječ u svom rječniku i nikad nisam imao, sve je izmislila”, napisao je američki predsjednik.

Više vijesti