Saznajte ko su kandidati za lokalne izbore u BiH

Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je danas ovjerene kandidatske liste za učešće na lokalnim izborima koji će biti održani u oktobru. Liste su objavljene u službenim glasnicima, dnevnim novinama i internet stranici CIK-a BiH www.izbori.ba.

CIK je 16. augusta usvojio informaciju o reviziji finansijskih izvještaja političkih stranaka za 2010. godinu, a predmet pregleda i revizije bili su finansijski izvještaji 96 političkih stranaka.

Zbog osnovane sumnje da su prekršile određene odredbe Zakona o finansiranju poltičkih stranaka, pokrenut je postupak za utvrđivanje odgovornosti za 31 političku stranku, saopšteno je iz CIK-a.

Svi izvještaji o izvršenom pregledu i reviziji bit će dostupni na internet stranici CIK-a BiH.

Generalni sekretar Centralne izborne komisije BiH Božica Ban kazala je danas Agenciji FENA da su ukupno ovjerena 383 politička subjekta, od toga 84 političke partije, 59 koalicija, 224 neovisna kandidata i 16 listi neovisnih kandidata.

“Ukupno je ovjereno 30.351 kandidat i to 550 kandidata za načelnika, odnosno gradonačelnika i 29.652 za vijećnike/odbornike od toga je 149 nacionalne manjine”, kazala je Ban.

Lokalni izbori u BiH bit će održani 7. oktobra ove godine.

Listu možete pogledati ovdje.
(VisokoIN/Agencije)

Vezani članci

Općina Kakanj objavila rijetke fotografije Zgošćanskog stećka

Visokoin.com

“Ne bih se iznenadio da se javi Erdogan i da kaže da je predsjednik Bošnjaka”

Visokoin.com

Kina obustavlja projekte na ugalj, upitne telmoelektrane i u BiH

Visokoin.com

Mijatović brutalno odgovorio Milanoviću: Reći ću ovo diplomatski i jezikom koji jedino razumijete – Odj*bi od Bosne i Hercegovine!

Visokoin.com

Pale su maske oko blokade institucija BiH i oko srpskog jedinstva! SNSD-ova Zora Vidović prekršila zaključke NSRS

Visokoin.com

DOK OHR I DALJE ŠUTI: U toku dekonstrukcija institucija i blokada finansiranja države

Visokoin.com