da block

SBB BiH Visoko: Saopštenje za javnost

da block

Nakon prvomajskih praznika, svjedoci smo da su mnogobrojna izletišta naše općine u jako lošem stanju. Mjesni odbor Radovlje SBB BiH OO Visoko, odlučio je učiniti nešto za sebe i svoju okolinu, te je 6. Maja, 2012.godine organizovao akciju čišćenja u svojoj MZ. Tom prilikom članovi Foruma mladih su se okupili, i skupa sa nekolicinom mještana očistili izletište Konđilo, koje je ove godine za 1.maj posjetilo nekoliko hiljada ljudi.

Omladinci su očistili i lokaciju oko područne Osnovne škole u Radovlju, te obalu rijeke Radovljanke. Sakupljeno smeće, odvezli su operateri JKP Visočica, na poziv organizatora gosp. Mirsada Valjevca. Nakon vrijednog rada, omladinci su se odmarali i družili uz roštilj, kome su se pridružili član Federalne skupštine SBB BiH gosp. Džemil Ugarak, predsjednik OO SBB BiH Visoko gosp. Džemal Kadić, te generalni sekretar SBB BiH gosp. Nasir Beganović.

Omladinci su uživali u pravom ljetnom danu, koji su iskoristili na više nego zdrav i koristan način. Ovom prilikom apelujemo na sve građane da probude svoju svijest i počnu čuvati zajedničku nam okolinu.

Očistimo svi svoje bašte, nemojmo bacati smeće na mjesta koja za to nisu predviđena i biće dovoljno.

(VisokoIN)