SBB dostavio biografije kandidata za ministre u Vladi ZDK

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

SBB BiH ZDK dostavili su medijima biografije predloženih kandidata za predsjedavajućeg Skupštine i ministara u Vladi ZDK.

Shodno potpisanome PROTOKOLU o principima uspostave saradnje između Socijaldemokratske partije BiH i Saveza za bolju budućnost BiH, dogovorena je raspodjela predsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojskog kantona i ministara privrede, finansija i boračkih pitanja, navodi u saopštenju.

Za predsjedavajućeg Skupštine ZDK, predložen je Fahrudin Brkić, dipl. ing. šumarstva, iz Vareša. Završio je Šumarski fakultet u Sarajevu, 2000. godine, a pri završetku magistarskog studija iz oblasti “Ekonomika i organizacija šumarstva” na Šumarskom fakultetu u Sarajevu. Pripadnik Armije RBiH 1992-1995., dva puta sam ranjavan. Danas ratni vojni invalid sa 60 % trajnog invaliditeta. Zaposlen u JP.”Šumsko-Privredno Društvo Zeničko-dobojskog kantona” d.o.o. Zavidovići u PJ.”Šumarija” Vareš, na radnom mjestu Šef Radne jedinice“Bukovica”. Zastupnik SBB-a u Skupštini ZDK, i zamjenik predsjednika Kluba zastupnika SBB. Član Komisije za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, osnovane od strane Skupštine ZDK.

Ministarstvo privrede – Džemil Ugarak iz Visokog, Ekonomski Fakultet u Sarajevu, viša komercijalno ekonomska skola, poslovni smjer. Vlasnik firme UGARAK PRODUKT sa 81 uposlenih, i koja ima sve Europske certifikate, a 40% proizvoda izvozi u Europu. Pripadnik Armije R BiH 1992- 1995 godine.

Kao Direktor reprezentacije TAEKWON DO i glavni sponzor osvaja mnoštvo medalja širom europe i svijeta. Reprezentacija Taekwondoa je osvojila treće mjesto na Europskom prvenstvu, peto mjesto na Svjetskom prvenstvu i prvo odnosno zlatnu medalju na prvenstvu Balkana. U nogometu sa NK Bosna Visoko, kao potpredsjednik osvaja Kup BiH i prvo mjesto lige BiH.

Sa grupom prijatelja započinje gradnju samoodržive džamije i centra (obdanište, sedam poslovnih objekata, gasulhana, prostor za omladinu, učionica itd). Učesnik je mnogih humanitarnih akcija po raznim osnovama.

Ministarstvo finansija – mr. Mirsad Isaković, iz Zenice, asistent finansijske grupe predmeta na Univerzitetu u Travniku u toku izrada doktorske disertacije. Autor dvije stručne knjige: “Marketing u poslovnom planu tržišno orijentalnog strateškog menadžemnta” I “IPA progrma u funkciji regionalnog razvoja BIH”. Učesnik na brojnim medjunarodnim konferencijama i naučnim simpozijima. Trenutno pod pokroviteljstvom IPMA predaje i vodi seminare za edukaciju projekt menagera za licencu EU. Pripadnik Armije BiH od 1992. godine, bivši član Generalštaba ARBIH, demobilisan u činu pukovnika.

Ministarstvo za boračka pitanja –Ekrem Tuka, iz Zenice, VSS trener za specijalne namjene Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, Univerzitet u Sarajevu.Pripadnik Armije BiH od 199, više puta pismeno pohvaljivan i nagrađivan od Komandanta brigade, Komandanta 3. Korpusa i Komandanta Armije BiH , završio školu ratnih vještina u Sarajevu i stekao zvanje komandanta-instruktora Izviđačko-diverzantskih jedinica. Kao komandir Izviđačko-diverzantske čete 3. Korpusa, na mjestu oficira u činu kapetana dva puta ranjavan, a za požrtvovanost i zalaganjeu borbenim dejstvima nagrađen najvećim ratnim priznanjem „Zlatni ljiljan“.

Okupio veliki broj mladih, ambicioznih i sposobnih ljudi, te kroz treninge i rad sa njima postigao velike sportske uspjehe na dosadašnjim takmičenjima, prvo mjesto u Bosni i Hercegovini u raftingu. U 2012 godini imenovan za Predsjednika Kajak-kanu Saveza Federacije BiH. Dobitnik priznanja kao najuspješnijih sportski trener u 2011. godini.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.