SBB Visoko: Dario Pekić kandidat za vijećnika nasrnuo na novinara

Da političke partije nemaju društveno odgovoran odnos prema zajednici u kojoj pretenduju da budu „vlast“ u pravom smislu te riječi, uvjerili smo se i sinoć na promociji kandidata SBB BiH Visoko, što je uprilićena u Motelu „Piramida Sunca“.

Vlasnik ovog Motela i kandidat za općinskog vijećnika SBB BiH Visoko Dario Pekić fizički je nasrnuo na novinara i vlasnika Produkcijske kuće „Magazin plus“ Midhata Hajdarevića, o ćemu su obavješteni organizatori promocije kandidata (Kemal Mušinbegović i Meldina Ugarak) a da nisu poduzeli ništa konkretno kako bi se ogradili od kabadahijskog ponašanja svog člana i kandidata za Općinsko vijeće Visoko.

Rukovodstvo visočkog SBB-a bilo je upoznato s incidentom od prvog trenutka te uz obećanje da će se zvanično ograditi od ponašanja „svog kandidata za vijećnika“, ovu informaciju nismo objavili odma nakon što se incident desio.

Međutim, „rukovodstvo visočkog SBB-a“ predomislilo se u međuvremenu te u telefonskim razgovorima i uz kafu nudili su usmeno izvinjenje, uz ispriku kako „nije pametno“ da i zvanično priznaju da se incident desio.

Razlog neželjenog incidenta leži u činjenici da je Dariu Pekiću zasmetala konstatacija novinara kako su se sve partije koje je isti izmjenjao raspadale po šavovima u roku od godinu dana, po njegovom ulasku u iste. Incident su pratili novinari lokalnih medija ali niti jedan medij nije izvjestio o istom, osim da se Adnan Jašarspahić isprijećio ispred Daria Pekića da ne dođe do fizičkog kontakta a Siniša Subotić se ponudio na objavi informaciju o incidentu.

(VisokoIN/Magazin Plus)

Vezani članci

Prevent Interior traži radnike

VISOKOIN.COM

Koji su Visočani koristili i koriste “bijeli hljeb”

VISOKOIN.COM

Gradonačelnik Mirza Ganić otvorio 15. Sajam „Dani organske proizvodnje“

VISOKOIN.COM

Zastupnica Zubić hoće penziju, otpremninu i plaću u Parlamentu FBiH, pa objašnjava: Što bih ja bila drugačija…

VISOKOIN.COM

Saobraćajni haos na visočkoj petlji autoputa (VIDEO)

VISOKOIN.COM

Težak sudar na autoputu kod Visokog: Od siline udara automobil se prevrnuo na krov

Visokoin.com