SBB zatražio smjenu zamjenika ministra odbrane BiH Seada Jusića

Savez za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine danas je uputio zvaničan zahtjev predsjedavajućem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisu Zvizdiću za pokretanje postupka smjene zamjenika ministra odbrane BiH Seada Jusića.

Zahtjev je upućen, kako pojašnjavaju iz SBB-a, nakon što je Jusić u više izjava za medije kazao da je “odluku o učešću Oružanih snaga BiH” (OSBiH) potpisivao po nalogu ministrice odbrane Marine Pendeš, a da pri tome nije izvršio nikakve konsultacije s bošnjačkim članom Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem ili predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem, te što nije poštovao Odluku Ustavnog suda BiH.

Iz SBB-a također podsjećaju da je imenovanje Jusića na navedenu poziciju, s ciljem koalicionog sporazuma, predložila ova stranka.

– Međutim, uzimajući u obzir da je Jusić u proteklim danima poduzeo određene poteze vezane za učešće pripadnika OSBiH na manifestacijama povodom obilježavanja praznika koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim bez konsultacije sa svim članovima Predsjedništva BiH, kao i da o tim potezima nije upoznao stranačke organe, ne postoje uslovi za njegovo daljnje obnašanje ove funkcije – saopćeno je iz SBB-a.

Po okončanju tražene procedure, SBB će dostaviti prijedlog novog kandidata za zamjenika ministra odbrane BiH, dodaje se u saopćenju.

Vezani članci

Vlada KS: Ništa od povećanja cijena električne energije privrednicima

Visokoin.com

Supruga Muamera Zukorlića imenovana za pomoćnika ministra prosvjete u Srbiji

Visokoin.com

Hrvatska naručila novu vakcinu, različita je od svih dosadašnjih

Visokoin.com

Svetlana Cenić Dodikove poteze nazvala pravim imenom: To je, gospodo, državni udar, za to se podižu krivične prijave!

Visokoin.com

Procurio snimak sa sastanka Mehmedagića i Tadić, oglasili se iz OSA-e

VISOKOIN.COM

Slanjem policije na radnike se ne rješava problem Binasa

Visokoin.com