SDA: Kreirana skoro polovina novih radnih mjesta od obećanog

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Podaci koje je jučer iznijela Agencija za rad i zapošljavanje BiH jasno ukazuju da je broj zaposlenih u BiH na koncu 2017.godine veći za 45.477 osoba u odnosu na 2014. Također, rečeno je da je u decembru 2017.godine u BiH bilo zaposleno 753.202 osobe, što predstavlja najveći broj zaposlenih zabilježen nakon Dejtona, saopćeno je iz SDA.

“Dakle, za period od tri godine u BiH je kreirana skoro polovina novih radnih mjesta od broja kojeg je SDA obećala u svojoj izbornoj platformi za period od deset godina. Ovo je rezultat upornog rada i istrajavanja na realizaciji Programa SDA. I pored neprestanih opstrukcija i blokada, koje su dolazile čak i od onih koji su dio vladajuće koalicije, vlast pod vodstvom SDA ispunjava najvažnija obećanja za građane ove zemlje, a to je na prvom mjestu zapošljavanje.

Pozivamo sve političke stranke u BiH koje su potpisale Reformsku agendu, a posebno one koje čine dio vlasti, da ispunjavaju prihvaćene obaveze iz potpisane SAIzjave, a prestanu sa opstrukcijama, blokadama i smutnjama. Ukoliko bi se svi akteri političke scene iskreno odnosili prema ovom pitanju, broj zaposlenih bi mogao biti i znatno veći. Naročito pozivamo ministre i direktore javnih preduzeća iz HDZ BiH i SBB-a koji su zaduženi za cestogradnju da konačno pokrenu sa mrtve tačke izgradnju Koridora Vc i brzih cesta. Napominjemo da su se odavno stekli svi potrebni zakonski uslovi i osigurala značajna sredstva za intenzivno pokretanje cestogradnje. Na nedavnoj Londonskoj konferenciji je praktično zatvorena finansijska kontsrukcija za izgradnju Koridora Vc”, saopćeno je iz SDA.

Više vijesti