da block

SDA podržava Zukićevu ulogu konsiljera bosanske mafije

da block

Želimo podsjetiti javnost kako je prošlo sedam dana od objavljivanja skandaloznih snimaka, u kojima generalni sekretar SDA Amir Zukić daje pravne i svake druge savjete Zijadu Turkoviću, optuženom vođi najkrvoločnije kriminalne grupe u BiH, saopšteno je iz SDP-a BiH.

SDP BiH pozvala je tada SDA da se javno ogradi i smijeni svog generalnog sekretara, te da Tihić i njegovi saradnici jasno odgovore na pitanje je li Zukić sekretar partije ili konsiljere mafije u BiH i je li SDA iz političke stranke i na ovaj način prerasla u kriminalnu organizaciju?

“Pošto odgovor nismo dobili, nema nam druge nego zaključiti kako SDA, u principu, nema ništa protiv saradnje sa Turkovićem i sličnim kriminalcima, te da Tihić očito nije vođa stranke već kartela.

Mi iz SDP-a najavljujemo da ćemo tražiti da se Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH izjasni o tome može li debelo kompromitovani Zukić nastaviti biti njegov predsjednik? Također, duboko smo razočarani šutnjom prije svih Demokratske fronte BiH, ali i svih drugih čiji su delegati u Domu naroda slijedili Amira Zukića i SDA u povlačenju vitalnog nacionalnog interesa i blokiranju Federacije, jer nisu smogli snage da makar javno osude Zukićevo ‘hvatanje rješenja iz zasjede'“, navodi se u saopštenju.

Koliko je dubok moralni i svaki drugi sunovrat pojedinaca okupljenih oko SDA, najbolje pokazuje ponašanje njihovih medijskih agitpropovaca okupljenih oko urednika FTV-a i Oslobođenja, koji od javnosti uporno prešućuju i kriju ove informacije.

“Mi smo svjesni kako mnogi od njih na ovaj način vraćaju usluge za zapošljavanje najbližiih članova porodice u javna preduzeća kojima drma SDA i razni Zukići. Ipak, moraju biti svjesni da istina uvijek nađe put do ušiju onih koji je žele čuti, pa ni ovaj slučaj neće biti izuzetak”, stoji u saopštenju SDP-a BiH.

(VisokoIN)