SDP BiH danas okuplja blok za zajednički nastup u RS

U Centrali SDP BiH s početkom u 12 sati počet će sastanak predsjednika i predstavnika dvanaest političkih stranaka koje je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić pozvao kako bi se do predstojećih Općih izbora 2022. godine kreirao pokret za državu, odnosno građanski patriotski blok za jedinstveni nastup u entitetu Republika Srpska.

Pozivi su upućeni na adrese 11 političkih stranaka, a svi su potvrdili svoj dolazak bilo da je riječ o predsjednicima ili predstavnicima, ali učešće su potvrdile delegacije Naroda i pravde, Naše stranke, Narodnog evropskog saveza, Nezavisnog bloka, Demokratske fronte, Hrvatske stranke Bosne i Hercegovine, Platforme za progres, Pokreta demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost, Stranke za BiH.

Jedan od inicijatora ove ideje potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović kazao je da je cilj registrovati i našu dijasporu širom svijeta.

“Cilj je da dođemo do 70.000 plus glasova, to znači 8-10 delegata u NSRS, oba predsjednika RS itd. Ova priča nije nimalo banalna. Radi se o činjenici da interes države BiH moramo staviti na prvi plan. Insistirat ćemo da nastupimo pod ‘pokretom’, bez ikakve stranke i definišemo osnovne principe. Da više niko nema u rukama mogućnost da blokira državu BiH”, rekao je Mijatović.

Osim pozvanih parlamentarnih stranaka postoje i druge zainteresirane strane koje su već u RS ostvarile rezultat, ali ne kao politička stranke već pokreti ili pojedinci.

Ukoliko i bude postignut dogovor vrlo brzo trebaju se definisati jasni planovi i programi rada kako bi se izvršile pripreme i potpuno spremni dočekali kampanju i Opće izbore 2022. godine.

Vezani članci

Marjanović oštro odgovorio Čavari: Vi ste samo legitimni predstavnici svojih osobnih i stranačkih HDZ interesa

Visokoin.com

ŠOK PRIZNANJE U EMISIJI! Kristina trudna sa Kristijanom!

Visokoin.com

Hadžić: Demografsko istrebljenje

Visokoin.com

Uhapšen suprug Alise Mutap zbog prijetnji smrću Murizu Memiću

Visokoin.com

EU: Od iduće godine u automobilima obavezna crna kutija

Visokoin.com

Dodik: Ako FBiH može u NATO bez nas, neka sutra uđe, da vidimo kako će

VISOKOIN.COM