SDP će sutra tražiti smjenu Sebije Izetbegović

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Današnja dešavanja na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu (UKCS) potvrdila su kako je jedina politika menadžmenta ove zdravstvene ustanove, na čelu sa direktoricom Sebijom Izetbegović, isključivo ostvarivanje ušteda, čak i po cijenu ljudskih života, navodi se u saopćenju Socijaldemokratske partije BiH.

Dalje u saopćenju se navodi da su zastupnici SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo u više navrata upućivali različite inicijative kako bi se otvorila odgovorna javna rasprava u nadležnim institucijama i tražilo rješenje za probleme u sektoru zdravstva.

“Nikada niti jedna inicijativa nije ozbiljno ni razmotrena, a kamoli da se o tome otvorila bilo kakva ozbiljna rasprava. Umjesto toga nastavilo se nevjerovatno poigravanje sa sudbinom teško oboljelih građana. Sve što se danas desilo sa onkološkim pacijentima na UKCS vrhunac je moralnog, poslovnog i etičkog posrnuća Sebije Izetbegović i SDA koja joj je omogućila potpunu privatizaciju zdravstva u Kantonu Sarajevo”, smatraju u SDP-u.

Zbog svega navedenog SDP BiH će na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH predložiti usvajanje zaključka kojim će se od Upravnog odbora UKCS tražiti da odmah smijeni kompletno rukovodstvo na čelu sa direktoricom koja je svojim djelovanjem ugrozila veliki broj života pacijenata UKCS i uskratila brojne vidove medicinske pomoći.

“Također, tražit ćemo da Parlament FBiH zaduži Vladu FBiH da smijeni Upravni odbor UKCS ukoliko ovaj odbor ne razriješi direktoricu Izetbegović. Na ovaj način vrlo jasno će se vidjeti koje politike stoje iza brige za zdravlje građana, a koje iza ličnih, nezasitih ambicija pojedinaca koji misle da čak imaju pravo direktno odlučivati o životu i smrti građana BiH”, saopćeno je iz SDP-a.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.