SDP-ov odgovor Novaliću i Hurtiću: Upropastili ste sve čega ste se dotakli

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Povodom tvrdnji čelnika Vlade Federacije BiH, predvođenih premijerom Fadilom Novalićem i njegovim savjetnikom Zlatkom Hurtićem, o tome kako SDP BiH organizira proteste iz ove opozicione partije stiglo je saopćenje.

“Radi se o lažima, a ko laže, taj i krade. Umjesto što traže lažni alibi u SDP BiH, bolje bi im bilo da se suoče sa činjenicom da su upropastili sve čega su se dotakli”, kažu iz SDP-a nazivajući one koji ih prozivaju – “nesposobnom i u kriminalu ogrezlom vlasti”.

Iz SDP-a podsjećaju da “metar autoputa nije, niti će biti napravljen u mandatu Vlade SDA SBB HDZ koju vodi Novalić”.

“Neka javnosti objasne već jednom zašto se dva puta poništava tender za izgradnju autoputa od Međugorja do Počitelja, za šta na računima imaju 200 miliona KM? Zbog čijeg lopovluka građani, umjesto da se već voze tom dionicom, čekaju da vide kada će se tender ponovo poništiti”, pitaju se iz SDP-a.

“Ispred zgrade Vlade FBiH već pola godine spavaju prevareni borci Armije RBiH. Gotovo da nema dana da neki sindikat u FBiH ne organizira štrajk glađu. Penzije u FBiH se dijele na kredit već dvije godine, a cijenu toga plaćat će budući penzioneri kojim će se novim zakonom drastično smanjiti penzije. Niti jedna marka iz budžeta u mandatu ove Vlade nije data za provedbu antikorupcionih zakona, što je samo po sebi krivično djelo”, stoji u saopćenju SDP-a.

Pitaju Vladu FBiH “zbog čijeg lopovluka je zaustavljena izgradnja HE Vranduk, za čiju izgradnju im je ostavljen sav potrebni novac.”

U SDP-u smatraju da su dodatni razlozi za nezadovoljstvo stanovništva i “bahatost premijera, njegovih ministara i savjetnika, koju javno ispoljavaju, po pravilu prema onim najsiromašnijim”.

U SDP-u priznaju da daju podršku radnicima u njihovoj borbi, ali “ne žele upasti u zamku da se opravdani radnički protesti tako jeftino ispolitiziraju kako to misli uraditi Novalić i njegova ekipa”.

Više vijesti