da block

SDP poručuje: Možemo bez kadrova SDA

da block

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na čelu sa premijerom Pleljakom, i dalje obavlja svoje zadatke i obaveze propisane Ustavom i zakonima Zeničko-dobojskog kantona. Stoga SDA mora prihvatiti činjenicu da Vlada ZDK može funkcionisati bez kadrova SDA, – navodi Kantonalni odbor SDP-a u današnjem saopštenju za javnost.

Smjene kadrova iz reda SDA, upravo s obzirom da koalicija među dvije stranke više ne postoji, u skladu su sa Ustavom i zakonima ZDK, poručuje SDP. Prema SDP-u, SDA u skupštinskim klupama nije se borila za radnike i ostvarivanje radničkih prava i otvaranje novih radnih mjesta, nego upravo suprotno, kanton je dovela u nezavidnu ekonomsku i socijalnu situaciju.

Uz konstataciju da su se poslanici SDA, na sjednici Skupštine ZDK, 4. juna, do zadnje minute grčevito opirali prelasku u opoziciju, SDP ocjenjuje i da su se ponašali neadekvatno, pokazujući se nedoraslim parlamentarnoj demokratiji, pri tome koristeći nacionalnu retoriku. Kantonalni odbor SDP-a ističe da će, sa novim koalicionim partnerima, i dalje predano raditi na rješavanju nagomilanh problema u ZDK, poručujući Stranci demokratske akcije da u miru uvidi vlastite greške.

(VisokoIN)