SDP Visoko: Bahatost lokalne vlasti ne prestaje

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Jučer je jedan od građana Visokog javnost obavijestio da mu Gradska uprava potražuje novac po osnovu komunalnih naknada za korištenje gradskog građevinskog zemljišta. Da se radi o nezapamćenom bahatom ponašanju jasno je očito i lokalnom režimu.

Odlukom broj U-64/17 od 23.10.2018. godine Ustavni sud je proglasio neustavnim i ukinuo komunalne naknade za korištenje gradskog građevinskog zemljišta, međutim Gradska uprava ne želi da se odrekne sredstava koje je ubirala protivustavno i od građana traži da iste plate. Razlog za taj zahtjev je: obaveza je nastala prije nego što je sud rekao da je namet neustavan.

Jesu li to lokalnom režimu potrebna sredstva za vođenje predizborne kampanje koja nas očekuje sljedeće ljeto, pa ne preza ni od ubiranja sredstava po osnovu protivustavnih nameta?

SDP Visoko zahtjeva da se obustavi praksa koja je besmislena i koja opterećuje građane neustavnim nametima. SDP Visoko će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća uputiti inicijativu kojom traži obustavljanje ovakve prakse!TOP VIJESTI

Više vijesti