Sedam načina da zaradite novac u slobodno vrijeme!

Neimaština kao posljedica teške krize koja već godinama drma našom zemljom, prisilila je mnoge naše sugrađane da pronađu dodatne načine kako zaraditi novac za život. Evo primjera…

1. Iznajmite svoje parkirno mjesto

Ako živite u blizini centra grada, željezničke stanice ili nogometnog stadiona i ne koristite svoj parking ili garažu, iznajmljivanje praznog parkirnog mjesta uopće nije loša ideja za popunjavanje kućnog budžeta.

2. Aukcije

Poznata vam je uzrečica da ono što je jednom čovjeku smeće, drugom može biti blago. To je ujedno glavni razlog zašto su online aukcije tako uspješne. Po kući sigurno imate stvari koje vam više ne trebaju, a koje biste mogli odmah prodati.

3. Ne bacajte u smeće stari mobitel

Sigurno imate stari mobilni telefon koji negdje u ladici skuplja prašinu. Čak i ako je taj stari mobitel malo oštećen, za njega možete dobiti određeni iznos. Na web stranicama kao što su Mopay.co.uk, Fonebank.com i Envirofone.com reći će vam vrijedi li i koliko vaš stari mobitel. Najbolje ćete proći s iPhoneom 3G, za koji možete dobiti oko 300KM.

4. Zaradite na svojim vještinama

Ako ste nekoliko godina svog života proveli u nekoj struci, to iskustvo možete probati iskoristiti: oglasite svoje usluge u lokalnim novinama, naprimjer “učiteljica glazbe poučava klavir” ili “učitelj u osnovnoj školi poučava jezike”. Pazite kako pišete oglas i određujete cijenu jer to su dva glavna i odlučujuća faktora hoćete li baš vi biti izdvojeni u moru oglasa.

5. Iznajmite sobu u stanu

Ako imate sobu viška, a nije vam problem svoju komociju dijeliti s drugom osobom, možete iznajmiti sobu u stanu. Slobodne sobe rijetko se iznajmljuju ispod 100 eura.

6. Plaćene ankete

Sudjelovanjem u ispunjavanju anketa na web stranicama prikupljate bodove, koje potom možete unovčiti ili uzeti u obliku kupona. Registrirate se besplatno, nakon čega vam u neredovitim intervalima stižu ankete. Visina bodova se razlikuje od ankete do ankete i ovisi o vrsti i dužini upitnika.

7. Kućna radinost

Kućna radinost i sporedno zanimanje zapravo spadaju u obrtničku djelatnost, a mogu je obavljati sve fizičke osobe koje nisu obveznici PDV-a. Navodimo par najzanimljivijih.

Kućna radinost:

– proizvodi od pluta, slame i drugih pletarskih materijala
– košarački i pletarski proizvodi
– usluge dovršavanja čaša za piće i drugih proizvoda od stakla
– figurice i drugi ukrasni keramički predmeti
– izrada predmeta za uspomenu i suvenira
– izrada igrački, kišobrana i suncobrana, štapova za šetnju, bičeva

(VisokoIN)

Unesite komentar