Sedam poteza koji poboljšavaju cirkulaciju

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Problemi s cirkulacijom otežavaju kvalitetu života, a zima je razdoblje u godini kada su simptomi pojačani i vrlo brzo izlaze na vidjelo.

Hladni dani i temperatura ispod nule uzrokuju pojavu trnaca u rukama, nogama i nemilu drhtavicu koja zna potrajati i ulaskom u grijani prostor.

Osim što moramo biti pripremljeni za suočavanje sa zimskim uslovima, podizanje temperature tijela prilikom ulaska u topliji prostor osobama koje imaju slabu cirkulaciju nije uvijek lako, a kako bi to postogli brže donosimo vam sedam trikova.

1. Impregnacija cipela i rezervne čarape

Problem promočenih cipela i mokrih čarapa najgori je u hladnom razdoblju, pogotovo zato što nemamo drugog izbora i u takvoj obući moramo hodati cijeli dan.

Najbolji način da se spriječi takav scenarij i smrznute noge jest impregnacija cipela i rezervni par čarapa. Obuću je dovoljno pošpricati sredstvom za impregnaciju pri izlasku iz kuće, a dodatni par čarapa staviti u torbu.

2. Zagrijte odjeću

Dobar način na koji se možete zagrijati u rano jutro prije nego što krenete na posao jest taj da svoju odjeću prije tuširanja stavite na radijator. Toplina vaše odjeće ugrijat će vas u vrlo kratkom roku.

3. Topla voda

Pustite li mlaz tople vode da klizi preko zglobova ruke, doći će do zagrijavanja krvi, koja će vrlo brzo doći i u druge dijelove tijela i tako vas zagrijati.

4. Kupka umjesto tuširanja

Ako imate više vremena, legnite u toplu kupku. Vaše će tijelo u kratkom vremenu upiti toplinu vode i zadržati je u sebi još neko vrijeme kada izađete iz kade.

5. Vježbanje

Osim što je dobro za naše tijelo, vježbanje nam pomaže da otpustimo sve negativne osjećaje koji nas muče tokom dana. Vježbanjem se budi cirkulacija tijela, a rezultat toga bit će ugodna toplina.

6. Kuhanje

Kako biste se ugrijali u vrlo kratkom vremenu, dobra ideja proizlazi iz kuhinje. Uključite svoju pećnicu i pripremite obrok uz pomoć nje. Osim što ćete si osigurati topli obrok i ugrijan prostor, temperatura vašeg tijela porast će za čas.

7. Konzumiranje toplih napitaka

Ukusan i topao napitak kao što je čaj zagrijava ruke i “hladne” kosti i pomažu nam da se odupremo prehladi i mnogim drugim boljkama koje nosi zimsko razdoblje.

Više vijesti