Šefica kabineta gradonačelnice iz Visokog teško optužila hatiba Islamske zajednice!

Zenički portal www.zenicki.net piše o interesantnoj pojavi u Visokom gdje je opet glavni akter Dinka Omanović inače državni službenik koji po zakonu ne bi smio, bar javno, izražavati bilo kakve simpatije prema bilo kojoj političkoj opciji kao ni mržnju sa druge strane prema nekim drugim političkim opcijama, a što Omanović godinama i sasvim transparentno radi. Ovoga puta na meti joj se našla Islamska zajednica Visoko, imam Mesud ef. Puška i jedna džuma održana proteklog petka u Grajanima. Tekst prenosimo u cijelosti.

Dinka Omanović, šefica kabineta gradonačelnice Visokog Amre Babić, na svom facebook profilu teško je optužila uglednog hatiba Islamske zajednice Visoko hadži Mesuda ef. Pušku navodeći sljedeće:

“Uzvišeni Allah nas upozorava: „One koji vole da se o vjernicama šire bestidne glasine čeka teška kazna i na ovom i na onom svijetu; Allah sve zna, a vi ne znate“ a posebno one koji koriste ahmediju i mimber kao što je danas bilo na džumi u Grajanima..Razumijem da Puška Mesud penzionisani hodža kojeg se sjećam sa našeg putovanja u Turskoj kada sam mu lično spašavala život, pokušava neostvarene lične ambicije i frustracije rješit kandidaturom vlastite kćerke na listi SDA ali ako je i od njega, previše je zloupotrebljavati džumu. Valjda hodža na džumi daje upute i podučava vjernike a ako je podučavanje vjernika mržnji klevetanju i vrijeđanju e onda AFERIM..”.