Seks ili internet?

Tokom istraživanja koje je nedavno sprovedeno u 20 zemalja ispitanici su stavljeni pred ozbiljnu dilemu: od njih se očekivalo da kažu koju bi se naviku ili zadovoljstvo u životu žrtvovali da im ne bi bio uskraćen pristup internetu tokom godinu dana.

Godinu dana pristupa internetu u zamjenu za odricanje od seksa, alkohola, tuširanja ili korištenja automobila?

Rezultati ne variraju previše kada se radi o žrtvovanju kafe, čokolade ili brze hrane – toga bi se u zamjenu za pristup internetu odreklo između 70 i 80 odsto ispitanika bez obzira na zemlju u kojoj žive, ali kad dođe do seksa… Mišljenja se razlikuju.

Tako bi se, recimo, seksa zbog pristupa internetu odreklo čak 56 odsto ispitanika iz Japana, 21 odsto onih iz Amerike, ali Brazilci izgleda još znaju šta je važno u životu, pa bi samo 12 odsto njih žrtvovalo seks zbog interneta.

Kad je o higijeni riječ, Francuzi drže prvo mjesto: godinu dana bez tuširanja bi u zamjenu za neograničen pristup internetu izabralo pet odsto njih, Amerikanci su na drugom mestu sa sedam odsto onih koji bi radije na net nego pod tuš, a Brazilci na trećem – njih osam odsto žrtvovalo bi kupanje zbog pristupa internetu.

(VisokoIN)