Seksulni manijak u posljednja dva mjeseca napao šest Banjalučanki

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Manijak, kojem policija nikako da stane u kraj u posljednja dva dana napao je dvije djevojke S. P. i S. Š. na poznatom banjalučkom izletištu Banj Brdo.

Prvi slučaj dogodio se u ponedjeljak navečer kada je S. Š. po zadnjici udario muškarac koji je kraj nje prošao na biciklu.

U Policijskoj upravi Banja Luka potvrdili su da su im oba slučaja prijavljena i da se radi o zičkom, a ne seksualnom napadu.

Prvo je 24. jula S. Š. prijavila da je u Ulici Put Banjulučkog odreda u rekreativnoj zoni Banj Brdo napao biciklista. Dok je prolazio pored nje udario je rukom po leđima. Dan kasnije S. P. prijavila je da je kod spomenika na Banj Brdu napao muškarac koji ju je uhvatio za lice i pobjegao kada mu je pružila otpor, rekli su u Policijskoj upravi Banja Luka i apelirali na građane da prijave svaki sličan slučaj i napad.

Napadnuta S. P. je ispričala da je napadač pred nju iskočio iznenada dok je prolazila od kaća ka spomeniku na Banj Brdu.

– Stavio mi je ruke preko lica, povukao u stranu i rekao da budem tiha. Odgurnula sam ga, a on me oborio na zemlju. Tada sam počela vrištati i zgrabila kamen, nakon čega je odšetao u šumu, ispričala je napadnuta Banjalučanka.

Prema njenim riječima, radi se o mlađem momku između 25 i 27 godina tamnije kose, koji je prilično visok i mršav.

– Nakon mog vriska šetači su se okupili oko mene i tada mi je grupa djevojaka rekla da se ista stvar dogodila i njihovoj prijateljici, kazala je napadnuta žena.

Više vijesti