Šešelj operisan, ali se i dalje osjeća loše

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ponovo je operisan u bolnici izvan Haškog tribunala jer defibrilator, koji mu je ugrađen početkom januara, nije bio ispravan, saopštila je danas ta stranka.

Šešelju je jučer ugrađen isti aparat kome su zamijenjene elektrode, a ljekari tvrde da aparat sada dobro radi, kažu u SRS.

Kako navode u ovoj stranci, predsjednik SRS se i dalje osjeća loše i ne primjećuje nikakvo poboljšanje, ali uprkos ovoj činjenici, najavljeno je da će Šešelj već u toku dana biti vraćen u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala.

Radikali smatraju da je ovo skandalozno, imajući u vidu iskustvo nakon prethodne operacije, kada je Šešelj svakodnevno prebacivan u bolnicu jer mu se naglo pogoršavalo stanje, navodi se u saopštenju, javlja Tanjug.

Lideru radikala je u januaru ugrađen defibrilator, ali on je jučer, kako su naveli radikali, ponovo prebačen u bolnicu jer mu se pogoršalo zdravstveno stanje.

Haški tribunal je potvrdio da je Šešelj prebačen iz pritvorske jedinice u bolnicu i da je otkazano iznošenje njegove završne riječi, koje je bilo zakazano za ponedjeljak i utorak, u glavnom postupku koji se protiv njega vodi u tom sudu.

Šešelju se sudi za ratne zločine počinjene na prostoru Hrvatske, Vojvodine i BiH 1991. do 1993. godine.

(VisokoIN)