Šešelj: Radovao sam se kad je ubijen Đinđić, kao i Vučić i Nikolić

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ključ Đinđićevog ubistva je odgovor na pitanje ko je naredio da se streljaju Dušan Spasojević i Mile Luković Kum, koji su živi uhapšeni, preslušavani, batinjani i na kraju ubijeni – kazao je Šešelj.

Lider SRS, i predsjednički kandidat Vojislav Šešelj je gostujući na RTV kazao da se radovao ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića, kao što su se radovali Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, kao i da se zalaže za to da se utvrdi politička pozadina tog atentata.

Šešelj je u emisiji Pravi ugao kazao da bi pomilovao Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo Zorana Đinđića.

– Nema nikakvih dokaza da je ubio Đinđića. Vođen je režiran postupak, dobili ste poslasticu za kraj emisije, nemojte da se ljutite… Saslušavao ga je Rodoljub Milović, ništa nije priznao i pod batinama, a onda su mu prijetili da će mu u uslovima vanrednog stanja likvidirati cijelu porodicu – naveo je Šešelj.

Na konstataciju autorke emisije da on to sve saznaje iz svojih izvora bliskih Zemunskom kriminalnom klanu, Šešelj je rekao da to znaju svi advokati u tom procesu i da je Jovanović potpisao izjavu bez prisustva svog advokata.

– Ključ Đinđićevog ubistva je odgovor na pitanje ko je naredio da se streljaju Dušan Spasojević i Mile Luković Kum, koji su živi uhapšeni, preslušavani, batinjani i na kraju ubijeni – kazao je Šešelj.

LDP na čijem se čelu nalazi Čedomir Jovanović saopštila je da je izjava Vojislava Šešelja o pomilovanju Zvezdana Jovanovića, koji je osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, opasna.

“Izjava Vojislava Šešelja o pomilovanju Zvezdana Jovanovića dokaz je ludila kojeg je Šešelj bio talac čitavog svog života i koje je na sraman način koristio da besomučno truje ovu zemlju i njene građane”, navodi se u saopštenju LDP.

LDP ističe da žrtvu koju je Đinđić podnio u borbi za drugačiju Srbiju niko ne smije i ne može da negira, a ponajmanje Šešelj koji je “simbol svega najgoreg u ovoj zemlji”.

“Kada je došao iz Haga, predložili smo da nadležno tužilastvo sasluša Vojislava Šešelja i ispita njegovu ulogu u pripremi atenata na Zorana Đinđića. Opasnost koju nosi ovakva izjava prevazilazi dnevnopolitičke političke obračune i zato kao društvo ne smijemo ostati nijemi”, navodi LDP.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.