Šesta generacija kadeta SIPA-e položila zakletvu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nakon što su prošli rigoroznu selekciju u okviru konkursne procedure za prijem kadeta SIPA-e, 25 polaznika i polaznica pohađalo je i uspješno završilo četveromjesečnu osnovnu policijsku obuku za sticanje čina mlađi inspektor, koju je provela Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru, saopćeno je iz SIPA-e.

Među mlađim inspektorima je i sedam žena, čime je povećan broj policijskih službenica u SIPA-i u skladu sa relevantnim propisima iz oblasti ravnopravnosti spolova u BiH, a SIPA ostaje vodeća policijska agencija po zastupljenosti policijskih službenica.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić poručio je kadetima da trebaju biti ponosni što su od danas dio SIPA-e, koja je zahvaljujući svom radu i postignutim rezultatima izrasla u vodeću policijsku agenciju s respektabilnim ugledom.

On je naglasio da građani imaju povjerenja u SIPA-u, da je pred kadetima veliki izazov, kao i da se od njih mnogo očekuje.

– Budite dosljedni u primjeni zakona, hrabri u suprotstavljanju kriminalu i izvršavanju policijskih poslova. U vašem budućem radu ne može i ne smije biti nedodirljivih – istakao je Mektić.

Direktor SIPA-e Perica Stanić u obraćanju kadetima rekao je da SIPA danas s ponosom promovira već šestu generaciju kadeta, da od njih očekuje da budu posvećeni policijskom poslu i da posao obavljaju profesionalno, pošteno i časno.

Podsjetio je da SIPA ima široka ovlaštenja i da su u njenoj nadležnosti najsloženija krivična djela, te od kadeta očekuje da daju svoj maksimum kako bi doprinijeli ukupnim rezultatima i uspjehu SIPA-e, saopćeno je.

Upriličeno je i uručivanje priznanja ministra sigurnosti BiH službenicima SIPA-e za posebno zalaganje i postignute uspjehe u radu u proteklom periodu.

Mektić je uručio priznanje zlatna policijska značka za šest policijskih službenika SIPA-e.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.