Šestoro uhapšeno, zaplijenjene cigarete bez akciza i novac

Pripadnici SIPA su u koordinisanoj akciji kodnog naziva “Skuter”, provedenoj pod nadzorom tužioca Tužilaštva BiH, uhapsili šest osoba na području Tuzle, Kalesije i Zvornika te su otkrili i zaplijenili značajnu količinu cigareta i novca, saopšteno ej iz Tužilaštva BiH.

Provedena akcija je usmjerena na više osumnjičenih koji su pod istragom da su se kao organizovana kriminalna grupa, duži vremenski period, bavila neovlaštenim prometom cigareta bez akciznih markica, koje su prodavali na teritoriji BiH.

“Na navedeni način osumnjičeni su pribavili novčanu korist u većem iznosu, u vidu neplaćenih indirektnih poreza i akciza na štetu budžeta BiH”, rečeno je u Tužilaštvu BiH.

Prilikom pretresa na više lokacija otkrivena je i zaplijenjena veća količina cigareta bez akciznih markica, koje su bile namijenjene za prodaju na crnom tržištu, kao i određena količina novca.

Istražilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju nalazi se na terenu gdje koordiniše rad policijskih službenika SIPA i MUP-a TK i MUP-a RS.

“Osobe koje su pod istragom u okviru navedenog predmeta, osumnjičene su za krivična djela organizovanog kriminala i nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Nakon završetka operativnih aktivnosti, postupajući tužilac donijetće odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Vezani članci

ISPUNJENO OBEĆANJE – ZAHVALA REPUBLICI SRBIJI; Objavljen Javni poziv za turističke vaučere u iznosu od 400.000 KM – “Odmori u Sarajevu”

Visokoin.com

Kad neće Baralija SDP-u se izvinio Kojović

Visokoin.com

Danas u Sarajevu dva protesta

Visokoin.com

Eksplozija u Novom Sarajevu: Bačena bomba na vozilo firme Gordana Memije

Visokoin.com

Firma Dodikovog zeta dobila poslove vrijedne 415 hiljada KM

VISOKOIN.COM

Upalio se crveni meteoalarm za BiH i Hrvatsku! Sladić: Ovo je izuzetno rijedak događaj, koji je čak i opasan po život

Visokoin.com