SIPA dobila zahtjev za provjeru Vjekoslava Bevande

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH dobila je zahtjev Predsjedništva BiH za provjeru kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande, potvrđeno je Srni u SIPA-i.Portparol SIPA-e Željka Kujundžija rekla je da će ova policijska agencija odmah preduzeti sve potrebne korake u skladu sa svojim nadležnostima, te da očekuje da taj posao bude završen nakon novogodišnjih praznika, prenose agencije.

Portparol Centralne izborne komisije (CIK) BiH Maksida Pirić nije bila u prilici ni da potvrdi, niti da demantuje da je zahtjev za provjeru kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH danas stigao u CIK.

Zahtjev za provjeru Bevande, kandidata HDZ-a BiH za predsjedavajućeg Vijeća ministara, poslat je danas uz svu potrebnu dokumentaciju i u skladu sa zakonskim propisima, a CIK i SIPA su, prema zakonu, obavezni da provjeru završe u roku od osam dana, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić očekuje da bi procedura imenovanja predsjedavajućeg Savjeta ministara mogla biti gotova nakon novogodišnjih praznika.

(VisokoIN)