SIPA pretresla objekte na tri lokacije zbog trgovine oružjem

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su pretresli objekte na tri lokacije na području Tuzle, Teočaka i Zvornika, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnog djela neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH po zahtjevu nadležnih organa Francuske za pružanje međunarodne pravne pomoći u predmetu koji se odnosi na krijumčarenje oružja iz BiH u Francusku. Aktivnosti su realizirane u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona.

Tokom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta dokumentacija, mobilni telefon i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku koji vodi nadležno tužilaštvo u Francuskoj.

SIPA će Sudu BiH i Tužilaštvu BiH tokom dana dostaviti izvještaje o preduzetim aktivnostima i privremeno oduzete predmete, a u toku je saslušanje četiri osobe u svojstvu svjedoka.

Vezani članci

ISPUNJENO OBEĆANJE – ZAHVALA REPUBLICI SRBIJI; Objavljen Javni poziv za turističke vaučere u iznosu od 400.000 KM – “Odmori u Sarajevu”

Visokoin.com

Kad neće Baralija SDP-u se izvinio Kojović

Visokoin.com

Danas u Sarajevu dva protesta

Visokoin.com

Firma Dodikovog zeta dobila poslove vrijedne 415 hiljada KM

VISOKOIN.COM

Upalio se crveni meteoalarm za BiH i Hrvatsku! Sladić: Ovo je izuzetno rijedak događaj, koji je čak i opasan po život

Visokoin.com

Dr. Gavrankapetanović: Očekujemo 4. val, svaki dan se spremamo za njega

Visokoin.com