-1.5 C
Visoko
26. Januara 2022.

SIPA u Visokom lišila slobode jednu osobu

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu sinoć su, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, proveli akciju protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga.

U akciji je uhapšena jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i Opštinskog suda u Visokom, policijski službenici SIPA-e su u Visokom pretresli jedan stambeni objekat prilikom čega su otkrili laboratoriju za proizvodnju marihuane u vještačkim uslovima, te privremeno oduzeli oko 150 saksija sa stabljikama skanka u završnom stadijumu sazrijevanja, kao i sisteme za navodnjavanje, zagrijavanje, osvjetljenje i dovod vazduha.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšena osoba će biti predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Policijski službenici SIPA-e nastavljaju aktivnosti u okviru ovog predmeta.

Unesite komentar