SIPA uhapsila šest osoba zbog krijumčarenja migranata preko granice

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, od ranih jutarnjih sati, na području Bihaća i okoline, vrše lišenja slobode i pretrese osoba, osumnjičenih za krijumčarenje ilegalnih migranata.

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su da su dulji vremenski period, kao organizirana skupina, dolazile u kontakt sa osobama koje kao ilegalni migranti borave u BiH, nakon čega su te osobe iz različitih krajeva BiH, za novčanu korist, tajno prevozili i smještali na području Bihaća i okolice, a nakon toga čekali pogodan trenutak za njihovo ilegalno prevođenje, izvan graničnih prijelaza na područje Hrvatske, kako bi im omogućili dalje kretanje ka zemljama EU.

U ovom predmetu, SIPA i Tužiteljstvo BiH proveli su istragu te prikupili dokaze da su osumnjičeni na ovaj način, vršili kaznena djela uz sticanje veće imovinske koristi.

Nakon izvršenih lišenja slobode i pretresa, osumnjičeni će prema instrukcijama postupajućeg tužitelja, biti predati na dalje procesuiranje.