Skandalozni tekstovi pjesama Severine, Nataše Bekvalac…

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Tekstopisci danas malo vode računa o rimi, a o smislu tekstova i ne razmišljaju. Evo nekih zanimljivih stihova i njihovog tumačenja.

Nataša Bekvalac

Riječi pjesme: Šizofrenija – Kad je bila kiša bio si u kući, nervozan od sve te vlage, sve si luđi, u toj sobi ljubili i svađali, rečima i stvarima se gađali. Šizofrenija još na mojoj je adresi, mada više ne znam gde si, šizofrenija.

Šta je pisac htio da kaže – Šta se desi kad soba prokišnjava

Vremenske prilike mogu nepovoljno da utiču na emotivnu vezu, posebno ako izolacija stana nije urađena kvalitetno. Još ako pored kiše padne i neka teška riječ, raskid dovodi do šizofrenije.

Goga Sekulić

Riječi pjesme: Bomba – Bomba sigurno noćas na tebe pada. Bomba, srušiću tako pola grada. Bomba, neću da trpim tvoje laži. Bomba, samo mi njeno ime ne kaži. Bomba noćas se traži.

Šta je pisac htio da kaže – Prevarena žena se sveti

Prevarena žena je opasnost. Zaslepljena bijesom, ona na sve načine želi da povrijedi subjekt koji je izdao njena nježna osjećanja. U trenutku smanjene uračunljivosti ona traži bombu.

Severina

Riječi pjesme: Da nisi možda gej – Kod tebe, kod mene idemo, svejedno je. Šta ti nije tu okej, da nisi možda gej? Kako ćemo, lako ćemo, ne brini se ništa. Tebe veže sila teže, ja na oblaku.

Šta je pisac htio da kaže – Čim je odbije odmah je gej

U 21. vijeku je normalno da žena preuzme inicijativu i stavi muškarcu do znanja da joj se dopada. Ukoliko on ne shvata, ona ga pita za seksualnu orijentaciju, uz predlog da odu do nje.

Ana Nikolić

Riječi pjesme: Zla Barbika – Ludilo u klubu, ko karijes na zubu lepiš se za mene. Kažem nemoj sa mnom, mnogi plaču za mnom. Nađi sebi bolju, ko me ljubi, ljubi nevolju. Ja sam zla Barbika, srce mi je plastika.

Šta je pisac htio da kaže – Ljubav je kao zubobolja

Ana poručuje udvaraču da zaboravi na ljubav na prvi pogled, jer je ona lijepa i samostalna žena koja ne vjeruje u emocije. Srce joj je plastika, to jest, srce joj je od kamena i teško ju je preboljeti.

Milena Ćeranić

Riječi pjesme: Zbog tebe mi prete – Zbog tebe mi prete i otac i brat, piće i tablete i deseti sprat. Ne idi na moje oči sa njom, vene ću pred svetom rezati žiletom.

Šta je pisac htio da kaže – Bježi od oženjenog dok nije kasno

Potresna lirika ukazuje na pogubnost veze sa oženjenim. Ženi je i porodica okrenula leđa, pretnje lete sa svih strana, a ona želi da se ubije. Umjesto da energiju usmjeri ka rješenju problema, raskidu, ona se dvoumi između tableta i žileta.

Mia Borisavljević

Riječi pjesme: Grom u koprive – Ko je ovde prvi, ko je vrele krvi? Ko je pravi tatin sin? Ko je strah i trepet? Čuva ga njih devet, koga ću to noćas ja da uhvatim?

Šta je pisac htio da kaže – Uhvati tatinog sina

Mia je u ovoj pjesmi bacila oko na sina nekog biznismena sa kojim se nije šaliti. Ali ona ne sumnja u svoje sposobnosti i sigurna je da će ga uhvatiti.

Sandra Afrika

Riječi pjesme: Bye bye – Da biće ostavljena, to su tvoje priče, kraj tebe se osećam ko duboko jadniče. Il‘ celom svetu priznaj ko si meni ili đavo nek te nosi. Baj, baj, baj što zbog tebe moju lepotu kriju zidovi. Ona sija ko Madona što je pred svima šetaš ti.

Šta je pisac htio da kaže – Šta je to ‘jadniče’?

Bilo je teško proniknuti u suštinu i značenje ove pjesme. Prostim jezikom, Sandra od svog voljenog traži da ostavi djevojku i bude samo sa njom. Zato što on vrda, Sandra se osjeća loše (duboko jadniče) i pati što je njegova djevojka ljepotica.

Pošto joj je loše od toga što ona trune a misli da to ne zaslužuje, ostavlja ga…

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.