Skroz ima novu pjesmu i spot: “Ego” najavljuje ljetnu turneju

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nakon velikog uspjeha njihovog posljednjeg singla “Vila”, kultni sarajevski bend Skroz odlučio je prekinuti kreativnu pauzu i počastiti nas novom pjesmom i spotom.

Pjesma se zove “Ego” i rađena je u produkciji Đanija Pervana, a za video je zaslužna Le Non produkcija, iza koje se krije diplomirana “new media” dizajnerica Ferida Abdagić. Partneri projekta su multipleks “Ekran” Zenica i “Urban Club 072”, koji je inače booking agent benda.

U svom prepoznatljivom stilu i maniru, bend Skroz, na čelu sa autorom muzike i teksta Adnanom Šaranom, ponovo je uspio uzdrmati publiku snagom i dubinom svojih poruka, koje se ovaj put tiču borbe protiv fašizma i svih društvenih devijacija koje nažalost dominiraju našom svakodnevicom.

Spot je sniman u Zenici, a članovi benda se i ovim putem zahvaljuju upravi multipleksa “Ekran”, koja im je sve svoje resurse stavila na raspolaganje. Protagonisti spota su: Saša Handžić (glumac BNP Zenica), Adi Sinanović, Aldin Šehić i Kemal Islambegović.

“Prije svega, želim reći da mi je izuzetna čast da sam imala priliku sarađivati sa bendom Skroz, kojeg, bez imalo pretjerivanja, smatram jednim od najboljih i najiskrenijih bendova BiH, pa i regiona. Moram priznati da preda mnom nije bio nimalo lagan zadatak, budući da je riječ o autorski izuzetno snažnoj pjesmi, na šta smo i navikli kad je u pitanju bend Skroz, ali nadam se da sam uspjela prepoznati i shvatiti osnovnu ideju i dati pjesmi odgovarajući vizuelni identitet. Želim još samo reći da sam za protagoniste odabrala najveće zeničke fanove benda Skroz”, izjavila je autorica spota, Ferida Abdagić.

Pjesmom i spotom “Ego”, bend Skroz najavljuje svoju turneju, koja će, između 24. jula i 22. augusta 2015. godine, biti održana u nekoliko bh. gradova: Sarajevu, Zenici, Donjem Vakufu, Fojnici i Zavidovićima.

Spot je premijerno prikazan večeras na MTV-ju.

Više vijesti