Skupština Grada Banjaluka ima novi pokušaj usvajanja budžeta

Skupština grada Banjaluka danas će na vanrednoj sjednici razmatrati prijedlog novog budžeta za ovu godinu u iznosu od 149,4 miliona KM. Šef kluba odbornika Dragoslav Topić očekuje da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prihvati predložene amandmane. Poručio je da skupštinska većina neće odustati od amandmana jer je to minimum uslova da bi podržali budžet.

“U slučaju da gradonačelnik ne prihvati naše amandmane tražićemo od Skupštine izjašnjenje. Amandmani bi u tom slučaju postali sastavni dio prijedologa budžeta”, rekao je Topić.

Naveo je da nisu tačne tvrdnje Stanivukovića da je skupštinska većina predložene amandmane samo malo ublažila. Dodao je da su amandmani umanjeni za nekoliko miliona KM, u odnosu na prvobitni prijedlog budžeta.

Predstavnici skupštinske većine u Banjaluci ranije su najavili da će uz dva amandmana podržati budžet grada. Milion KM predviđeno je za pronatalitetnu politiku, te 2,7 miliona KM za jednokratnu pomoć zdravstvenim radnicima.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić rekao je ranije novinarima da se dva amandmana odnose na po 500 KM jednokratne pomoći za sve zdravstvene radnike i porodilje na području grada Banjaluka.

Vanredna sjednica Skupštine grada zakazana je za 14.00 sati.

Vezani članci

Obustavljen saobraćaj na dionici Žepče – Maglaj zbog nesreće

VISOKOIN.COM

Šesnaestogodišnjak poginuo od strujnog udara

VISOKOIN.COM

Ubio ženu pa izvršio samoubistvo, poznati identiteti nastradalih: Iza njih je ostalo osmero djece, a motiv je…

VISOKOIN.COM

BiH prijeti bruka u Dubaiju, prazan paviljon na sajmu i milionska tužba

VISOKOIN.COM

Rudari se vraćaju u jamu, uskoro proizvodnja

VISOKOIN.COM

U kući eksplodirala nepoznata naprava, smrtno stradalo dijete

VISOKOIN.COM