SKYE klub u Damaru!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U Istočnom Sarajevu, od 20. do 25. februara, održana je obuka za SKYE lidere u organizaciji World Visiona.

Obuka na kojoj je jedanaest mladih iz naše zemlje naučilo kako, u svojim zajednicama, uspješno uspostaviti i voditi Klubove za razvijanje vještina i znanja potrebnih za ekonomsko osnaživanje mladih.

Obzirom da je Visoko obuhvaćena ovim projektom, našu općinu predstavljalo je dvoje mladih ispred Udruženja „Damar omladine“ koji su ujedno postali kvalifikovani lideri SKYE kluba.

SKYE (Skills & Knowledge for Youth Economic Empowerment­/ Vještine i znanje za ekonomsko osnaživanje mladih) je obrazovni program koji je kreirala Fondacija New Horizons Rumunija u saradnji sa World Vision-om.

Cilj SKYE programa je da odgovori na egzistencijalne potrebe i aspiracije mladih, od 16 do 19 godina, baveći se istovremeno ključnim izazovima u zajednici, koristeći kombinaciju učenja kroz rad i iskustvenog učenja.

SKYE klubovi su grupe mladih ljudi koji se sastaju svake sedmice, kako bi zajedno učili i razvijali međusobne odnose; istraživali različite teme učenja kao grupa i pojedinci; prepoznali probleme i prednosti zajednice; razmjenjivali ideje, planirali i implementirali projekte učenja kroz rad u zajednici; i razvijali društvena preduzeća kao način izdržavanja ali i izgradnje zajednice.
SKYE klub bit će otvoren u porostorijama Udruženja „Damar omladine“ , koje se nalaze u ulici Bakračeva br. 1, u zgradi BTS-a narednih 18 mjeseci.

Pored općine Visoko projekat se implementira u još tri općine/grada u Bosni i Hercegovini: Kalesiji, Goraždu i Mostaru.

Da biste saznali nešto više o samaom klubu kao i početku formiranja istog pratite nas putem društvenih mreža.

Vaš „Damar Omladine“

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.