Slavni RK Bosna broji posljednje dane

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nakon održavanja posljednjeg sastanka u četvrtak radna grupa za normalizaciju Rukometnog kluba Bosna Sarajevo izdala je saopštenje koje prenosimo u cijelosti.

“Od održavanja vanredne skupštine Rukometnog kluba Bosna Sarajevo, četvrtka, 3. septembra, u kojoj je formirana radna grupa, a od rukovodstva skupštine Kluba, istoj date ovlasti za rukovođenjem Kluba u periodu od 90 dana, članovi Radne grupe, uradili su nadljudske napore, kako bi se Rukometni klub Bosna Sarajevo, najtrofejniji bosanskohercegovački rukometni Klub u državi takmičio u elitnom rangu takmičenja, te nastavio kontinuitet igranja u prvoj ligi.

Nakon izvršene hitne analize, ustanovljeno je da Klub neposjeduje dovoljan broj igrača koji ispunjavaju administrativne uvjete za samo učešće u takmičenju, te je uspješno završen process registracije za trinaest igrača seniorske ekipe, a na taj način izbjegnut najgori scenarij, to jeste, da se Bosna zbog ne postojanja igračkog kadra ne takmiči u Premijer ligi. Za potrebe prvog tima Kluba, obezbijeđeni su dresovi, kako bi Klub uniformisano nastupao, obzirom da Klub nije posjedovao dresove neposredno uoči početka sezona. Također, obezbijeđen je prijevoz za prvu ligašku utakmicu Bosne u novoj sezoni, koja se trebala odigrati u toku današnjeg dana.

Vrijedi istaći, da je od samog formiranja radne grupe, rad iste opstruiran koristeći razne metode, koje su za cilj imale da predran, mukotrpan rad istinskih entuzijasta u bosnine boje bude omalovažavan i zaustavljen, kako bi Bosna nastavila put propasti koji je krenula u posljednim mjesecima, kako je na mjesto Predsjednika Upravnog odbora imenovam gospodin Ranko Čović.

Nerješeni pravni odnosi, prepiranja unutar same Uprave kluba, finansijska dubioza, te nejasna i nepredvidiva budućnost prekrivena tamnim oblacima, uz nepostojanje klupskih struktura, pravilnika, hijerhije su problemi, sa kojima su se članovi radne grupe bili spremni uhvatiti u koštac, te sistematski iste rješavati, s ciljem oporavka i opstanka Rukometnog kluba Bosna, međutim, naša spremnost za pomoć i prvi, uspješni rezultati rada, nisu naišli na pozitivne reakcije, čak što više, pružen nam je žestok otpor od strane pomenutog gosp. Čovića, te ovim putem obaviještavamo javnost da je radna grupa prestala sa svojim radom, zaključno sa posljednjim sastankom, održanim 10. septembra tekuće godine.

Na kraju, ovim putem želimo istaći veliko razoračanje i žal, jer smo zatečeni ostali, saznavši iz sredstava javnog informisajna, da najtrofejniji bosanskohercegovački rukometni Klub, RK Bosna Sarajevo, neće nastupiti u prvom kolu Premijer lige u rukometu za muškarce, te činjenici da Klub vjerovatno broji svoje posljednje dane, a nakon našeg intenzivnog rada, u kojem je obezbijeđen igrački kadar, oprema, prevoz, te sva potrebna dokumentacija za učešće u takmičenju, konstatujemo da Uprava Rukometnog kluba Bosna Sarajevo na čelu sa gosp. Čovićem, od prvog trenutka nove sezone, nije dijelila našu želju i želju svih onih, kojima je stalo do Bosne, to jeste, da bosanskohercegovački gigant, Rukometni klub Bosna Sarajevo, nastavi disati, igrati svoje utakmice i postojati…”

To je naša ljubav Bosna, Bosna…

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.