da block

Slikala se za slavni magazin: Lijepa Brena ruši sve barijere!

da block

Brena Hakebi (22) prošlog mjeseca dospjela je na naslovnice svjetskih medija nakon što se odlučila za hrabar potez postavši prva ljepotica s invaliditetom koja se slikala za slavni magazin “Sports Illustrated”.

Američka snouborderica i članica paraolimpijskog tima za Parolimpijske igre u Pjongčangu (od 9.do 18. marta) je prije osam godina izliječena od raka kostiju, a zbog teške bolesti amputirana joj je desna noga.

Ipak, to je nije omelo da postane jedna od najboljih na svijetu, a upravo će na svojim prvim Igrama u Južnoj Koreji biti jedna od glavnih favoritkinja za zlatnu medalju.

Bivša gimnastičarka, supruga i majka kćerkice Lilah je ovim sportom počela da se bavi 2013. godine, a zbog trudnoće napravila je kraću pauzu, te se ponovo vratila treninzima.

“Veoma je rijetko da vidiš ženu sa invaliditetom u seksi kupaćem kostimu, ali htjela sam na pravi način prikazati žene s nekom vrstom hendikepa. Želim da druge žene, bez obzira na njihovo tijelo, znaju da mogu biti moćne i seksi”, rekla je Brena, koja je ponosno na plažama Arube pozirala u kupaćem kostimu sa svojom protetičkom nogom.

Američka paraolimpijka u kolekciji ima tri medalje na Svjetskim prvenstvima, od kojih su čak tri zlatne.