Slovenija: Legalizirat ću marihuanu, zabraniti duhan i uvesti prijeki sud za tajkune!

Jedan od slovenskih predsjedničkih kandidata obećava legalizaciju marihuane i potpunu zabranu duhana, a za tajkune bi uveo prijeki sud.

“Tajkunima bih oduzeo svu imovinu i uveo prijeke sudove za financijske malverzacije”, rekao je u srijedu na konferenciji za štampu u Mariboru 45-godišnji Artur Štern, doktor bioloških nauka i kontroverzni sudionik različitih televizijskih reality-showa.

Štern se angažovao i na izborima za predsjednika 2007. godine, ali mu mu nije uspjelo sakupiti potrebnih 5.000 potpisa, zbog čega je tadašnja kandidatura ostala neformalna, ali je o njoj snimio dokumentarni film.

Sada vjeruje da će biti uspješniji i potreban broj potpisa prikupiti do 17. septembra, kada je zadnji rok za podnošenje kandidatura.

Osim na birače razočarane tajkunskom privatizacijom i finansijskim stanjem u državi, Štern računa i na zagovornike legalizacije lakih droga.

“Ako nešto treba zabraniti, onda je to smrdljivi duhan. Umjesto njega treba legalizirati kvalitetnije opojne supstancije poput marihuane”, tvrdi Štern, koji bi ukinuo i ograničenja prodaje alkohola mladima.

(VisokoIN)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

VISOKOIN.COM

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

VISOKOIN.COM

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

VISOKOIN.COM

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

VISOKOIN.COM

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

VISOKOIN.COM

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

VISOKOIN.COM

Unesite komentar