-7.7 C
Visoko
22. Januara 2022.

Slučaj koji je šokirao Doboj: Određen pritvor ženi osumnjičenoj za ubistvo beba

Ženi iz okoline Doboja, osumnjičenoj da je ubila dvije bebe koje je rodila njena nedovoljno duševno razvijena kćerka, određen je pritvor, kao i za još tri lica osumnjičena za obljubu nemoćnog lica.

Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor licima čiji su inicijali J.V, C.Ž. i B.R, osumnjičenim za krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, te za B.V. osumnjičenu za teško ubistvo zbog postojanja naročitih okolnosti da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te zbog toga što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Pritvor može da traje najduže jedan mjesec, a teče od 25. januara, kada su uhapšeni, saopšteno je iz Okružnog suda Doboj.

Ova četiri lica su nakon kriminalističke obrade juče predata u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Za V.B. postoji osnov sumnje da je u septembru 2011. godine, nakon što je u porodičnoj kući pomogla nedovoljno duševno razvijenoj kćerki S.B. pri porođaju, ubila živorođeno dijete, čije je tijelo bacila u šipražje na njivi u blizini porodične kuće.

Za nju postoji osnov sumnje da je i u julu 2013. godine, nakon što je u štali pomagla kćerki pri porođaju, ubila živorođeno dijete, čije je tijelo bacila u šipražje na njivi u blizini porodične kuće, saopšteno je iz dobojskog CJB.

Istražnim radnjama utvrđeno je da je tada punoljetna S.B. u aprilu 2015. godine rodila živo novorođenče, za koje postoji osnov sumnje da ga je nakon porođaja ubila.

Protiv S.B, koja je pod nadzorom policije, Okružnom tužilaštvu Doboj je danas podnesen izvještaj o ubistvu djeteta pri porođaju.

Osumnjičeni V.J. je sa oštećenom stupio u polni odnos u decembru 2010. godine, Ž.C. u oktobru 2012. godine, R.B. u julu 2014. godine, nakon čega su nastupile trudnoće S.B, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su locirali prostor na kojem se, najvjerovatnije, nalaze tijela ubijene novorođenčadi i sprovode radnje na realizaciji naredbe o ekshumaciji koju je izdao Okružni sud Doboj radi pronalaska tijela novorođenčadi.

Vezani članci

Tri mladića iz Tešnja uhapšena zbog krađa starih golfova

Visokoin.com

Suniti Hindić šest godina robije zbog ubistva

VISOKOIN.COM

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

Brčko: U požaru u stambenom objektu stradalo šest osoba

VISOKOIN.COM

Više od četiri sata trajao uviđaj zbog smrti 64-godišnjaka

VISOKOIN.COM

Ubio ženu pa izvršio samoubistvo, poznati identiteti nastradalih: Iza njih je ostalo osmero djece, a motiv je…

VISOKOIN.COM

Unesite komentar