da block

Slučaj smrti Davida Dragičevića: Policija na ova pitanja nema odgovor

da block

Slobodan Vasković je svom blogu iznio nekoliko novih teza u slučaju smrti Davida Dragičevića, a koje se tiču kuće na Laušu, fotografija mrtvog mladiča, te LSD-ja.

Njegov tekst premosimo u cjelosti.

Kuća

U kući Đorđa Rađena, koja se nalazi u ulici Velimira Janjetovića Janje, nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi potvrdili da je u njoj ikada boravio David Dragičević.

Utvrdio je to Tim za istragu koji predvodi Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije.

Isti Tim je dodatno potvrdio sopstveni zaključak, jer lica koja ulaze u tu Kuću (18.03.) i Lice koje iz nje izlazi (18.03.) nemaju istu odjeću na sebi kao što je imao David Dragičević te noći.

Pitanje glasi: Kako je moguće da su u Davidovim džepovima, nakon pronalaska njegovog tijela u rječici Crkvena (24.03.2018.), pronađeni ključevi kuće na Laušu, USB stik, koji je ukraden, kako se tvrdi, iz kuće na Laušu; 180 KM, koje su, kako se tvrdi, ukradene iz kuće na Laušu i čakija, za koju se tvrdi da je ukradena iz kuće na Laušu?

– Ko je te predmete stavio u Davidove džepove i kada?

Da su navedeni predmeti nađeni u džepovima Davida Dragičevića tvrdi se iz dijela Vrha MUP RS, koji čine Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova, načelnik Uprave za organizovani kriminal Darko Ilić i Darko Ćulum, direktor policije.

Darko Ilić je na pres konferenciji 26.03. izjavio da su “180 KM, ključevi od kuće na Laušu, čakija i USB stik pronađeni u džepovima odjeće koju je nosio David Dragičević” u noći 18.03.!

LSD

U vezi sa nalazima LSD-ija u urinu Davida Dragičevića, logično pitanje glasi:

-Da li je uobičajeni protokol da se, prilikom obdukcije, svaki leš utopljenika, njegov urin, testira na LSD?

-Da li je uobičajeni protokol da se, prilikom obdukcije, svaki leš, njegov urin, testira na THC (marihuanu)?

Željko Karan

-Da li su u Zavodu za sudsku medicinu, čiji je direktor Željko Karan stoposto sigurni da imaju adekvatne aparate za navedena testiranja, posebno na LSD?

-Zašto se, prilikom svake obdukcije tijela utopljenika, ne obavljaju testovi, njihovog urina, na kokain, heorin, spid…?

Fotografije napravljene nakon pronalaska tijela Davida Dragičevića

Fotografije ću emitovati, a vi sami procijenite postoje li razlike na njima ili ne i u čemu se one sastoje, ukoliko ih ima, poručuje Vasković koji je fotografije objavio na svom blogu.