Službenici Sudske policije napadnuti sjekirom prilikom deložacije u Zenici

Službenici Sudske policije Federacije BiH napadnuti su danas u Zenici, prilikom postupanja po naredbi suda koja se odnosi na deložaciju iz stana.

– Službenici Sudske policije FBiH, odnosno Odjeljenja sudske policije sudova u Zeničko-dobojskom kantonu, a shodno zahtjevu Općinskog suda u Zenici danas su pružali asistenciju sudskom izvršiocu tog suda u predmetu protiv izvršenika B.N. radi provođenja ispražnjenja i predaje u posjed nekretnine – stana na adresi Odmut broj 9, Zenica. Tokom provođenja te operativne aktivnosti korisnik stana A. B., koji je danas trebao biti deložiran, zaprijetio je aktivacijom bombe ukoliko deložacija bude realizirana – navodi se u saopćenju Sudske policije Federacije BiH.

Također, kako se dodaje, osoba inicijala J.M. verbalno je prijetila i pokušala sjekirom napasti službenike Odjeljenja sudske policije sudova u Zeničko-dobojskom kantonu, ali je brzom i prisebnom reakcijom angažovanih službenika sudske policije onemogućeno u svom pokušaju, nakon čega je predata na daljnje postupanje policijskim službenicima MUP-a ZDK.

– Šire lice mjesta je osigurano od službenika Sudske policije i MUP ZDK jer se korisnik nalazi u stanu i odbija da izađe i dalje prijeti aktiviranjem ručne bombe, te je ova operativna aktivnost još u toku – saopćeno je iz Sudske policije Federacije BiH.