Šminka za svjež i blistav izgled

Na visokim temperaturama izbjegavajte tešku šminku, savjetuju dermatolozi. Ipak vrućine često izavivaju nadutost lica koja se može prikriti i bez jakog mejkapa. Evo nekoliko savjeta vizažista koji će vam pomoći da sve promjene na licu sakrijete u nekoliko koraka.

– Umjesto pudera na lice nanesite nove multifunkcionalne kreme koje savršeno prikrivaju nepravilnosti, njeguju kožu i štite je od sunca. Ovaj preparat treba da se nanosi u tankom sloju i da se dobro razmaže. Ako imate podočnjake, prije ove kreme nanesite malo korektora. A na kraju stavite na T zonu (čelo, nos, bradu) puder u prahu sa sitnim svetlucavim česticama.

– Za oči koristite sjenke koje su najsličnije boji kože. Vizažisti preporučuju nijanse kajsije, breskve i korala. Možete da ih kombinujete sa bež i bijelom sjenkom. Tekstura je takođe važna, zato izbjegavajte masne sjenke, bar u dnevnom mejkapu.

– Na jagodice nanesite rumenilo u koralnoj nijansi, a na usne providan ili sjaj u boji kajsije. Za kraj na cijelo lice dodajte malo bronzera koji najviše odgovara vašoj puti. Pažljivo ga nanesite i ne preterujte, jer sa njim možete da dobijete i kontraefekat.

(VisokoIN)