da block

Spahić je primjer pravog profesionalca, a ko u to sumnja, taj nema pojma

da block

Spahićev agent Menaf Kodro, inače brat nekadašnjeg reprezentativca BiH, Mehe Kodre, boravio je prošle sedmice u Sevilli, gdje je sa predstavnicima kluba razgovarao o Spahićevom statusu u timu iz Andaluzije.

Sevilla sprema “čistku” u narednoj sezoni i sigurno će biti promjena u ekipi, a obzirom da naš reprezentativac nije igrao od 17. marta, kada je zaradio povredu u duelu sa Barcelonom, pojavile su se neke sumnje i špekulacije oko njegovog statusa u klubu.

“Ljudi mogu pričati šta hoće i to se ne može kontrolisati. Ipak, ja vrlo dobro poznajem Emira i mogu vam reći da je razočaran zbog trenutne situacije”, kaže Kodro, dodavši:

“Emir nikada u karijeri nije toliko pauzirao zbog povrede, a žarko je želio da se vrati što prije u ekipu, pa i kada nije bio potpuno spreman. Tako je bilo i u meču sa Barcelonom, gdje nije bio potpuno fit i što ga je na kraju koštalo nove povrede”.

Kodro ističe da je Spahić svakodnevno u kontaktu sa doktorima i da intenzivno radi na oporavku.

“Spahić radi sve da se oporavi od povrede. U stalnom je kontaktu sa ljekarskom službom tima, koja mu daje potrebne upute. Klupski ljekari najbolje znaju koliko se Emir trudi da se vrati na teren”.

Također, i u BiH, Spahić je poznat kao beskompromisan i snažan igrač i profesionalac na terenu, a uopće ne razmišlja o odlsku iz Seville, prenosi SCSport.

“Spahić je primjer pravog profesionalca, a ko u to sumnja, taj nema pojma. Sretan je u Sevilli i jedino što želi je da se vrati na teren i nema govora da planira napustiti Sevillu tokom ljeta, o čemu se špekuliše zato što ne igra trenutno. Emir je imao i ponudu Valencije, ali se odlučio za Sevillu i sigurno neće tako lako napustiti klub”, zaključio je Menaf Kodro.

(VisokoIN)