Specijalci hapse po Zenici: Šta vam je ljudi?

Dva sata pred utakmicu drugog kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvensto u Brazil, u Zenici u neposrednoj blizini hotela ”Dubrovnik” došlo je i do prvih incidenata. Kako su striktne kontrole oko stadiona, dosta navijača je odlučilo da u alkoholu uživa na lokalnim parkinzima i zavučenim mjestima. Pod dejstvom su se i desili i određeni incidenti, koji su uzrokovali i prva hapšenja.

Specijalci su uhapsili jednu osobu u vidno alkoholiziranom stanju, a prema najavama iz MUP- Zeničko-dobojskog kantona, sve osobe koje na bilo koji način budu vršili rušenje javnog reda i mira oko stadiona, biti će sankcionisane na sličan način. Redakcija SCsport.ba je bila u neposrednoj blizini mjesta dešavanja, a primijetili smo da je uhapšena osoba nakon kraće prepirke sa specijalcima, organima reda pokazivao ”srednji prst” i psovao.

Nakon kraće ”potjere”, pripadnici specijalne jedinice su ”savladali” izgrednika, koji je u tim trenucima progovorio iz vapaja: ”Šta vam je ljudi”. Inače, osim ovog izolovanog incidenta, u Zenici vlada fenomenalna atmosfera, a sve je u znaku Papetovih Zmajeva.

(VisokoIN/SCsport)

Unesite komentar