Split: Meksikanka je prije ubistva vezana i silovana?

Meksička turistica Selene Margarit Graciano Macedo (31) vjerojatno je ubijena nožem, a navodno je prije toga bila silovana, doznaje Slobodna Dalmacija. Dodaju kako su joj ruke i noge bile oblijepljene samoljepljivom trakom, koja je pronađena u ruksaku.

Njezin je brat prošao poligrafsko testiranje i iscrpno trodnevno ispitivanje te je policija sumnje s njega preusmjerila na grupu beskućnika i ovisnika koja se okuplja u blizini gdje je pronađeno tijelo. Navodno tamo imaju i kartonsku nastambu.

No, članovi Društva Marjan koji redovito obilaze park-šumu, pak, kažu da nisu upoznati s divljim nastambama beskućnika, no, da će svejedno obići područje i bolje ga istražiti.

U Split je odmah upućen tim forenzičara koji će pokušati riješiti ovaj stravičan zločin. Očevid je u subotu na mjestu pronalaska tijela trajao do večeri, a u kasnim satima počela je obdukcija. Prvi rezultati očekuju se oko ponoći.

U nedjelju se očekuje i dolazak Seleninih rođaka iz Francuske.

Načelnik splitsko-dalmatinske policije Ante Matković kazao je kako predmeti pronađeni tijekom pregledavanja i pretraživanja terena upućuju da je sigurno riječ o nasilnoj smrti.

Pozvao je Splićane i turiste koji su u srijedu od 16 sati pa nadalje vidjeli Selenu na Marjanu ili je možda i fotografirali da se jave policiji koja nastoji ustanoviti s kim je bila u društvu posljednjih sati života.

Policija je medijima ustupila i jednu od njezinih posljednjih fotografija, snimljenu na marjanskom vidikovcu, u odjeći u kojoj je bila prije nestanka. Fotografija je bila u aparatu koji je nađen prije dva dana tijekom pretraživanja šume na Marjanu.

(VisokoIN)