da block

Sportske igre mladih u posjeti Bihaću

da block

Nakon takmičenja u Konjicu, Zenici, Goraždu i Sarajevu, BH Telecom Sportske igre mladih su 7. i 8. jula održane u Bihaću. 1790 dječaka i djevojčica iz Cazina, Bihaća, Bosanske Krupe, Ključa i Kozarske Dubice bili su učesnici najljepše sportske priče u Bosni i Hercegovini. Nakon kraćeg odmora, Igre nastavljaju svoj put prema Tuzli.

Ovog vikenda, uprkos velikim vrućinama, takmičenja u gradu na rijeci Uni su odigrana prema planiranom rasporedu. Igre su počele u subotu u 8:00 sati u SRC “Stens“, a zanimljivo je bilo i Osnovnoj školi „Harmani 2“, gdje su se najmlađi učesnici zabavljali u igri “Između dvije vatre“. U ovoj popularnoj igri koju u Krajini nazivaju i „Graničari“, pobijedila je ekipa „Prekounje“, i tako obezbijedila put na veliko finale. Mjesto dobrog sportskog druženja u Bihaću bila je i dvorana „Luke“, te dvorana Mješovite elektrotehničke škole, gdje su odigrane odlične odbojkaške, košarkaške i rukometne utakmice. Pobjednici, muška košarkaška ekipa „Bosna XXL“ je tim koji je pokazao veliko košarkaško umijeće.

Dječaci u kategoriji 2000. godište i mlađe su na malonogometnim terenima izazvali najviše pažnje i pokupili simpatije publike. Finalni meč su igrali NK „Ključ“ iz Ključa i NK “Bišćani“ iz Bihaća, a pobjedu su odnijeli domaćini. Strijelac jedinog pogotka, Edin Tutić je rekao da je utakmica bila teška i da mu je drago jer njegov tim putuje na veliko finale u Sarajevo: „Mi smo imali malo više sreće, čestitam protivnicima na odličnoj igri.“ Iako tužan zbog izgubljenog meča, kapiten tima iz Ključa, Armin Šljivar je istako: „Lopta je okrugla, ali se nadamo da ćemo iduće godine mi biti putnici za Sarajevo,“ te srdačno čestitao protivnicima na pobjedi.

Na rukometnim mečevima u dvorani Elektrtotehničke škole, mališane je posjetio i gospodin Jasmin Hošić, pomoćnik Načelnika Opštine Bihać. „Sa zadovoljstvom i ove godine dajemo punu podršku Sportskim igrama mladih, i sigurni smo da ćemo i u budućnosti biti partneri ovog ali i sličnih projekata“, istakao je Hošić, te dodao da je organizacija takmičenja odlična i da je djeci potrebno što više sportskih aktivnosti.

Nakon kraćeg odmora, igre nastavljaju svoj put prema Tuzli, gdje se takmičenje održava 15. i 16. jula, a već naredni dan, 17. jula, najljepša sportska priča desit će po prvi put i u Gradačcu.

[mudslide:picasa,0,visokoin,5763169934765858385]

(VisokoIN)